Een (Europese) aanbesteding van de catering heeft als doel minimaal één dienstverlener te selecteren die optimaal aansluit bij de eisen, wensen en doelen. Of het nu gaat om bedrijfscatering, automaten catering, banqueting of het vinden van de beste exploitant voor uw horecavoorziening. Wij begeleiden en ondersteunen u bij het realiseren van uw Hospitality doelstellingen. Europees of (meervoudig) onderhands aanbesteden, wij nemen u mee in de best passende route. De inhoud is iedere keer toegespitst op uw situatie en doelstellingen.
Het proces is vaak in grote lijnen gelijk en bestaat minimaal uit de volgende stappen:
1. Visie en beleid catering(strategische keuzes)
2. Marktoriëntatie
3. Bestek of aanbestedingsdocumenten
4. Aanbestedingsproces en gunning
We starten met het beantwoorden van de volgende vragen: wat wilt u bereiken met het cateringcontract en de aanbesteding. Welke doelstellingen staan hierbij centraal zowel financieel, kwalitatief, personeel en operationeel. Welke KPI´s streeft u na. De aandacht, overwegingen en strategische keuzes in het begin zijn essentieel voor het succes van en na de aanbesteding.
Vervolgens voorzien we u van managementadvies over aanpak en het meest geëigende hospitality concept alvorens u de markt op gaat. Marktoriëntatie maakt hiervan onderdeel uit om te bepalen wat voor u toepasbare trends en ontwikkelingen zijn.
HTC Advies België beschikt over modellen en technieken om de aanbestedingsprocedure gezamenlijk vlot en transparant te doorlopen. Onze focus op ondernemerschap, exploitatiecalculatie en selectie- en gunningmethodiek geeft u de garantie dat een evenwichtige beoordeling tussen prijs en kwaliteitsaspecten plaatsvindt. Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn aspecten die inmiddels basis onderdeel uitmaken van onze werkwijze.
Onderstaande punten passen wij altijd toe bij onze (Europese) cateringaanbestedingen:
• een gezond contract ;
• transparantie in werkzaamheden;
• aansluitende communicatie en afstemming;
• aandacht voor het vak, MVO en duurzaamheid;
• langdurige samenwerking;
• contractevaluatie aan de hand van vooraf benoemde indicatoren
Rol HTC Advies België
Wij zien onze rol bij een catering aanbesteding als adviserend, activerend en faciliterend. Wij zijn van mening dat een gezond en effectief contract enkel kan worden bereikt door aan de voorzijde van een aanbesteding aandachtig te inventariseren wat de doelen, wensen en eisen zijn. Trends en ontwikkelingen worden gekend en op waarde beoordeeld. Het ondernemerschap van de leverancier moet geprikkeld worden waarbij er een balans is tussen een maatschappelijk verantwoord rendement voor de leverancier en een continue hoogstaande kwaliteit van de dienstverlening.