Geschreven door Michiel van Noort

Horecava kiest komende editie voor een andere opzet van het InnovationLAB. In plaats van innovaties los van elkaar te vertonen, wordt het lab een belevingswereld waar de nieuwe ideeën en producten in hun context worden gepresenteerd. ‘Een beurs gaat steeds meer om beleving’, zegt Horecava-beursmanager Luuk Scholte.

Geschreven door Ferenc van der Sterren

De taken van een Facility Manager zijn zeer breed. Denk maar aan gespecialiseerde vakkennis, personeelsverantwoordelijke, contractbeheer, … er wordt tegenwoordig veel verwacht van een Facility Manager.

Geschreven door Michiel van Noort

Drie filialen in de afgelopen vier jaar zijn slechts een begin voor Chupitos. Het ‘shooters-concept’ van Nir Kroonenberg en Rogier Ossendorp moet binnen vijf jaar in alle grote studentensteden van het land te vinden zijn. ‘We kunnen zo’n drie Chupitos per jaar openen.’

Geschreven door Michiel van Noort

Het zijn moeilijke tijden voor ondernemers in de restaurantsector. De tijd dat hun zaak vol liep, ongeacht hoeveel aandacht en passie er besteed werd aan de zaak, is definitief over. Het komt weer op ouder­ wets ondernemerschap aan om onderscheidend te zijn ten opzichte van de concurrentie. Samen met snel veranderende eisen en wensen van een nieuwe generatie gasten, nieuwe technieken en veranderende wet­ en regelgeving staan horecaondernemers voor een grote uitdaging.

Geschreven door Marielle Hintzen

In aanbestedingsteksten van bedrijfscatering komt steeds vaker het begrip ‘ondernemen’ voor. Ook opdrachtgevers geven vaker aan dat ze liever samenwerken met een ‘ondernemer’ dan met een ‘leverancier’. Wat wil dit zeggen en wat betekent dit voor zowel de opdrachtgever, de cateraar als de cateringmanager op locatie?