Horecava kiest voor nieuwe vorm InnovationLAB
- Details
- Geschreven door Michiel van Noort
Horecava kiest komende editie voor een andere opzet van het InnovationLAB. In plaats van innovaties los van elkaar te vertonen, wordt het lab een belevingswereld waar de nieuwe ideeën en producten in hun context worden gepresenteerd. ‘Een beurs gaat steeds meer om beleving’, zegt Horecava-beursmanager Luuk Scholte.
De Facility Manager anno 2015
- Details
- Geschreven door Ferenc van der Sterren
De taken van een Facility Manager zijn zeer breed. Denk maar aan gespecialiseerde vakkennis, personeelsverantwoordelijke, contractbeheer, … er wordt tegenwoordig veel verwacht van een Facility Manager.
De razendsnelle opkomst van shooter bar Chupitos
- Details
- Geschreven door Michiel van Noort
Drie filialen in de afgelopen vier jaar zijn slechts een begin voor Chupitos. Het ‘shooters-concept’ van Nir Kroonenberg en Rogier Ossendorp moet binnen vijf jaar in alle grote studentensteden van het land te vinden zijn. ‘We kunnen zo’n drie Chupitos per jaar openen.’
Horeca moet innovatief ondernemen
- Details
- Geschreven door Michiel van Noort
Het zijn moeilijke tijden voor ondernemers in de restaurantsector. De tijd dat hun zaak vol liep, ongeacht hoeveel aandacht en passie er besteed werd aan de zaak, is definitief over. Het komt weer op ouder wets ondernemerschap aan om onderscheidend te zijn ten opzichte van de concurrentie. Samen met snel veranderende eisen en wensen van een nieuwe generatie gasten, nieuwe technieken en veranderende wet en regelgeving staan horecaondernemers voor een grote uitdaging.
Vertrouw uw cateraar
- Details
- Geschreven door Marielle Hintzen
In aanbestedingsteksten van bedrijfscatering komt steeds vaker het begrip ‘ondernemen’ voor. Ook opdrachtgevers geven vaker aan dat ze liever samenwerken met een ‘ondernemer’ dan met een ‘leverancier’. Wat wil dit zeggen en wat betekent dit voor zowel de opdrachtgever, de cateraar als de cateringmanager op locatie?
HTC Advies België
Gebroeders Massantstraat 4
3020 Herent
T: +32 (0)495 472 072